HEIMverANDER(t) 17&18 en 24&25 september
HEIM Amber

Het publiek was razend enthousiast. Groots, verrassend, avontuurlijk, ontwapenend en imponerend. Dat waren reacties van bezoekers van HEIM afgelopen weekeinde.

Op 17 september heeft wethouder Jeroen van Spijk samen met vuurspuwers Marieken&Collins HEIMverANDERt feestelijk geopend
. Daarna konden de bezoekers onder leiding van een gids naar de Odysseus Route en de Pretorius Route.

De schilder
Rıza Altıntas die mensen thuis ontving, gedichten op straat en in de kroeg, dans in de woonkamer en de Odysseus Route ”een prachtige droomreis” door een leegstaand schoolgebouw. Ga op reis met Sally en ontmoet het monster Magnus, kampioen Niemand, de coach en de Sirene. Ga via de Poortwachter door de onderwereld waar de schimmen u toe-wispelen en ontmoet het orakel Kalypso. "Zeer de moeite waard”, ”Inspirerend” en ”Geweldig” waren de woorden van bezoekers toen ze terugkwamen bij het HEIMhuis op het Steve Bikoplein, het kloppend hart van HEIMverANDERt.

Hieronder vast een eerste beelden van het Steve Bikoplein en de Odysseus Route.
Klik HIER voor een uitgebreid beeldverslag van de Odysseus Route

Klik HIER voor foto’s van de schilder Riza Ali Altintos. Riza, werkzaam als bouwvakker en sloper, was de grote trekker van de Pretoriusroute. Hij vertelde over hoe hij zijn dromen (onder andere over oorlog en vrede) om zet in surrealistische schilderijen.


Opening van HEIM door wethouder Jeroen van Spijk
HEIM 17+18 sept - 02
Foto onder: scene uit de Odysseus Route met Sally en Syrene
HEIM 17+18 sept - 04
Foto onder: scene tijdens de Odysseus Route met onder andere Niemand, Magnus, Coach, Gig Croc en publiek
HEIM 17+18 sept - 01
Foto onder met Coach, Little Mo, Zaka en Niemand
HEIM 17+18 sept - 03